Placuszki dyniowo-czekoladowo-kokosowe, bez glutenu i nabiału

Dziś chciałam Wam pokazać mój przepis na baaaardzo czekoladowe placuszki (tylko dla czekoholików ;)!). Są bez glutenu i bez nabiału. Samo zdrowie :)! Zapraszam po przepis:).


Składniki:
* 80g puree z dyni (lub marchewki)
* 100g mąki kokosowej
* 30g mąki ziemniaczanej
* 20g masła klarowanego, stopionego lub oleju kokosowego
* 1 jajko
* 190g mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
* 16g kakao
* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
* 1 łyżeczka miodu
* olej kokosowy lub masło klarowane, do smażenia

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i łączymy dokładnie za pomocą trzepaczki.
Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju, na małym ogniu, z jednej i z drugiej strony po ok. 1-2minuty.



Komentarze

  1. Kocham takie placuszki, a z dynią jeszcze nie jadłam. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz