Proste i szybkie ciasto czekoladowe, bez glutenu i nabiału

Dziś zapraszam na szybkie, miękkie ciasto, mocno czekoladowe i z wyczuwalną nutą kokosa! Brzmi smacznie :)? No a smakuje jeszcze lepiej ;). Idealne do szklanki mleka bądź filiżanki pysznej kawy :).


Składniki:
* 2 szklanki mąki migdałowej
* 1 i 1/2 szklanki mąki kokosowej
* 2 szklanki mąki jaglanej
* 1/2 szklanki ksylitolu
* 4 jajka
* puszka mleka kokosowego
* 1/2 szklanki stopionego masła klarowanego
* 1/3 szklanki kakao
* 100g czekolady gorzkiej minimum 70% kakao, posiekanej w drobną kosteczkę
* 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

Wszystkie składniki umieścić w misce (oprócz posiekanej czekolady) i dokładnie połączyć za pomocą miksera. Na koniec dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Wylać na blaszkę od piekarnika (taka dużą, szklana, którą kupuje się wraz z piekarnikiem ;)) wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 35-40minut. Wyjąć i ostudzić.





Komentarze